Zeleninové 'repáče'

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov, 1 vajce, soľ, 200 g hladkej múky, cukrovú repu.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a prelisujeme. Pridáme vajce, soľ, a múku a vypracujeme cesto. Z cesta vytvoríme valček, ktorý rozkrájame na rovnaké kúsky a z nich vytvoríme placky. Na polovicu každej placky dáme nastrúhanú, vo vlastnej šťave podusenú a ochutenú repu. Placku prehneme cez plnku a okraje pritlačíme. 'Repáče' poukladáme na vymastený plech a v predhriatej rúre upečieme. 'Repáče' podávame s ovocnou alebo zeleninovou omáčkou, v ktorej ich namáčame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 841
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

842

Podobné recepty:
  • Cestovina risoni s jemným humusom a paprikou

    Cestovina risoni s jemným humusom a paprikou

  • Pikantná syrová nátierka

    Pikantná syrová nátierka

  • Štedrovečerný/Silvestrovský šalát Raz Dva

    Štedrovečerný/Silvestrovský šalát Raz Dva