Zeleninové 'repáče'
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov, 1 vajce, soľ, 200 g hladkej múky, cukrovú repu.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a prelisujeme. Pridáme vajce, soľ, a múku a vypracujeme cesto. Z cesta vytvoríme valček, ktorý rozkrájame na rovnaké kúsky a z nich vytvoríme placky. Na polovicu každej placky dáme nastrúhanú, vo vlastnej šťave podusenú a ochutenú repu. Placku prehneme cez plnku a okraje pritlačíme. 'Repáče' poukladáme na vymastený plech a v predhriatej rúre upečieme. 'Repáče' podávame s ovocnou alebo zeleninovou omáčkou, v ktorej ich namáčame.