Zeleninové 'repáče'

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov, 1 vajce, soľ, 200 g hladkej múky, cukrovú repu.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a prelisujeme. Pridáme vajce, soľ, a múku a vypracujeme cesto. Z cesta vytvoríme valček, ktorý rozkrájame na rovnaké kúsky a z nich vytvoríme placky. Na polovicu každej placky dáme nastrúhanú, vo vlastnej šťave podusenú a ochutenú repu. Placku prehneme cez plnku a okraje pritlačíme. 'Repáče' poukladáme na vymastený plech a v predhriatej rúre upečieme. 'Repáče' podávame s ovocnou alebo zeleninovou omáčkou, v ktorej ich namáčame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1040
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1041

Podobné recepty:
  • Cestoviny s Nivou a bazalkou

    Cestoviny s Nivou a bazalkou

  • Vajce zapečené v zemiakovej kaši

    Vajce zapečené v zemiakovej kaši

  • Vegetariánska fantázia

    Vegetariánska fantázia

kuk