Tuniakove špagety
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Cestoviny , Cestoviny, pizza , Špagety
Ingrediencie
- 2 cukety, 2 cibule, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 konzervu drveného tuniaka v oleji, 1 kyslú smotanu, 2 dl bieleho vína, olivový olej, provensálske korenie, čerstvú bazalku, oregano, tymian, pažitku petržlenovú vňať, soľ a vrecúško špagiet.
Postup
Krok 1
Špagety uvaríme podľa návodu. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme postrúhanú mrkvu, petržlen, cuketu, provensálske korenie, podlejeme vínom, prikryjeme a dusíme. Do udisenej zeleniny pridáme drveného tuniaka, stebielko tymianu, nadrobno pokrájané oregano, bazalku, smotanu, zmes premiešame a krátko povaríme. Do odstavenej zmesi pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, pažítku. Všetko to zmiešame so špagetami. Ako predjedlo podávame rajčiny pokrájané na kolieska striedavo poprekladané s kolieskami parenice, osolené, okorenené a poliate olivovým olejom.