Viedenské opekance

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 menšie kurčatá, 2 až 3 vajcia, 3 lyžice sladkej smotany, soľ, mleté biele korenie, mletú červenú papriku, múku, strúhanku, 100 g masla, 3 dl oleja, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi.

Postup

Krok 1

Kurčatá pokrájame na štvrtiny, odstránime kožu, umyjeme a osušíme, posolíme. Rozmiešame vajcia, pridáme sladkú smotanu, korenie, papriku, zeleninovú koreniacu zmes a dobre premiešame. Mäso obalíme v múke, vo vajcovej zmesi a v strúhanke. Na panvicu zohrejeme olej a maslo a vyprážame 15 až 20 minút na miernom plameni. Vypražené kurčatá poukladáme na teplé taniere. Ozdobíme citrónom a petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 848
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

849

Podobné recepty:
  • Nakladaná hydina

    Nakladaná hydina

  • Čertovská pochúťka

    Čertovská pochúťka

  • Kuracie balíčky plnené šunkou a syrom

    Kuracie balíčky plnené šunkou a syrom

kuk