Viedenské opekance
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 2 menšie kurčatá, 2 až 3 vajcia, 3 lyžice sladkej smotany, soľ, mleté biele korenie, mletú červenú papriku, múku, strúhanku, 100 g masla, 3 dl oleja, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi.
Postup
Krok 1
Kurčatá pokrájame na štvrtiny, odstránime kožu, umyjeme a osušíme, posolíme. Rozmiešame vajcia, pridáme sladkú smotanu, korenie, papriku, zeleninovú koreniacu zmes a dobre premiešame. Mäso obalíme v múke, vo vajcovej zmesi a v strúhanke. Na panvicu zohrejeme olej a maslo a vyprážame 15 až 20 minút na miernom plameni. Vypražené kurčatá poukladáme na teplé taniere. Ozdobíme citrónom a petržlenovou vňaťou.