Rizoto s bravčovým bôčikom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 250 g ryže, 50 g tuku, 1 cibuľu, 150 g bravčového bôčika, 1 mladú kapustu, hrsť sušených alebo čerstvých húb, soľ, korenie postrúhaný syr.
Postup
Krok 1
Kapustu prekrojíme na štvrtky a uvaríme v osolenej vode. Na polovici tuku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, udusíme na kocky nakrájané osolené a rascou posypané mäso spolu s namočenými a posekanými hubami. Uvarenú kapustu scedíme, nakrájame na drobno, pridáme k udusenému mäsu a ešte chvíľu spolu podusíme. V druhej nádobe opražíme na zvyšnom tuku ryžu, zalejeme vriacou osolenou vodou a udusíme do mäkka. Zmiešame s mäsom a podávame posypané postrúhaným syrom.