Chrenová omáčka II
2016-04-13- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Omáčky
- Počet porcií : 2
- Čas prípravy : 5 min.
- Čas varenia : 20 min.
- Celkový čas : 25 min.
Popis
Omáčka ako stvorená ku hovädziemu mäsu s knedlou.
Ingrediencie
- 70 g hladkej múky
- 100 g masti
- 1 dl vývaru
- soľ
- mletý muškátový orech
- trochu cukru
- 1 dl smotany
- 100 g chrenu
- citrónová šťava
Postup
Krok 1
Z masti a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju chladným vývarom a za stáleho miešania varíme asi 15 minút. Osolíme, pridáme muškátový orech a trocha cukru, zalejeme smotanou a necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme postrúhaný chren a citrónovú šťavu, ale už omáčku nevaríme.
Krok 2