Plnené syrčeky s lepenicou
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom
Ingrediencie
- 8 koliesok olomouckých syrčekov, 4 plátky točenej salámy, 1 vajce, 2 lyžice mlieka, hladkú múku, strúhanku, tuk na vyprážanie. Lepenica: 0,5 kg zemiakov, 0,5 kg kyslej kapusty, 2 lyžice masti, 1 väčšiu cibuľu, 3 lyžice mlieka, soľ.
Postup
Krok 1
Medzi dve kolieska syrčekov vložíme koliesko salámy, stlačíme ich (v prípade potreby spojíme špáradlom), obalíme v múke, vo vajci, v strúhanke, opäť vo vajci a strúhanke. Vypražíme na horúcom tuku. Lepenica: nadrobno pokrájané zemiaky zalejeme vriacou vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Zemiaky scedíme a rozmiagame s mliekom. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme 2/3 kyslej, ešte raz pokrájanej kapusty a dusíme asi päť minút. Udusenú kapustu, spolu so zostávajúcou 1/3 kapusty, zmiešame so zemiakmi. Podávame k pivu.