Kohút na červenom víne po burgundsky (Francúzsko)
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- 1 kohúta alebo väčšie kura, 150 g údeného bôčika, 1 cibuľu, 100 g mrkvy, 150 g šampiňónov, 50 g masla, 60 g hladkej múky, 0,7 l burgundského červeného vína, tymian, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie, 3 lyžice rajčinového pretlaku.
Postup
Krok 1
Zeleninu a cibuľu pokrájame, zalejeme vínom, pridáme tymian, bobkový list a do marinády vložíme porcie kohúta. Marinujeme 1 deň. Údený bôčik osmažíme na masle, pridáme marinované mäso, ktoré opražíme zo všetkých strán. Do výpeku pridáme zeleninu z marinády, premiešame a krátko osmažíme. Pridáme rajčinový pretlak, premiešame, zaprášime hladkou múkou, opäť premiešame. Pridáme porcie mäsa, zalejeme vínom z marinády, pridáme soľ, privedieme do varu, prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme do zmäknutia mäsa. Pokrájané šampiňóny podusíme na masle a pridáme k mäsu. Podávame so zemiakovou kašou a dusenými fazuľovými strukmi.