Zemiakové karbonátky s hubami
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 1 kg uvarených zemiakov, 2 cibule, 1 lyžicu masti, 3 lyžice sušených húb, 3 lyžice hrubej múky, soľ, mleté čierne korenie, čerstvú pažítku, 2 vajcia, mlieko, strúhanku, olej a kečup.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvarené v šupke postrúhame. Namočené huby varíme vo vode asi 10 minút. Huby precedíme, pokrájame na drobno pokrájame a pridáme k zemiakom. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti a aj stukom pridáme k zemiakom. Pridáme 1 vajce, múku, osolíme, okoreníme, pridáme pokrájanú pažítku a vypracujeme cesto. Zo zmesi fomujeme karbonátky, ktoé obalíme vo vajci s mliekom a strúhanke a vypražíme na oleji. Podávame s kečupom a šalátom.