Špagety na uhliarsky spôsob (á la carbonara)

2018-03-10
  • Špagety na uhliarsky spôsob (á la carbonara)
  • Počet porcií : 1
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Celkový čas : 30 min.

Popis

Recept na talianske cestoviny Carbonara. Zachutia spolu so syrom a slaninkou.

Ingrediencie

  • 2 lyžica olivového oleja
  • 50 g pokrájanej pancetty (pancetta = nasolený a okorenený bravčový bôčik)
  • 2 ks žĺtky
  • 50 g pecorína (pecorino = tvrdý ovčí syr podobný parmezánu)
  • soľ
  • 150 g špagety

Postup

Krok 1

Do panvice dáme olivový olej, na ktorom opražíme na chrumkavo pokrájanú pancettu a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s postrúhaným pecorínom a soľou. Špagety uvaríme, scedíme a pridáme do panvice s pancettou. Premiešame, pridáme žĺtky so syrom a znova premiešame najlepšie prehodením. Pozor, to už nerobíme na ohni!

Krok 2

Dáme na tanier a posypeme strúhaným pecorínom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1831
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1832

Podobné recepty:
  • Varená cestovina s fazuľovou omáčkou

    Varená cestovina s fazuľovou omáčkou

  • Špagety s červenou cibuľou, sušenými paradajkami, ...

    Špagety s červenou cibuľou, sušenými paradajkami, ...

  • Fettuccine s lososom

    Fettuccine s lososom

kuk