Špagety na uhliarsky spôsob (á la carbonara)
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Špagety
- Kuchyňa: Talianska
- Počet porcií : 1
- Čas prípravy : 20 min.
- Celkový čas : 30 min.
Popis
Recept na talianske cestoviny Carbonara. Zachutia spolu so syrom a slaninkou.
Ingrediencie
- 2 lyžica olivového oleja
- 50 g pokrájanej pancetty (pancetta = nasolený a okorenený bravčový bôčik)
- 2 ks žĺtky
- 50 g pecorína (pecorino = tvrdý ovčí syr podobný parmezánu)
- soľ
- 150 g špagety
Postup
Krok 1
Do panvice dáme olivový olej, na ktorom opražíme na chrumkavo pokrájanú pancettu a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s postrúhaným pecorínom a soľou. Špagety uvaríme, scedíme a pridáme do panvice s pancettou. Premiešame, pridáme žĺtky so syrom a znova premiešame najlepšie prehodením. Pozor, to už nerobíme na ohni!
Krok 2
Dáme na tanier a posypeme strúhaným pecorínom.