Nemastné langoše

2003-10-30

Ingrediencie

  • 1 kg jemnej cereálnej múky, 1 nízkotučný jogurt, soľ, droždie, 1/2 litra teplého mlieka (nie viac ako 38 stupňov Celzia), lyžičku cukru.

Postup

Krok 1

Kvások si pripravíme z droždia, mlieka, cukru a štipky múky. Múka, kvások, mlieko a jogurt sa rukou zmiešajú a vymiesia do poloriedkeho cesta. Zmes necháme vykysnúť v chladničke. Nožom z cesta odkrajujeme podľa potreby a tvarujeme bochníčky. Necháme ich ešte chvíľu kysnúť. Takto vykysnuté bochníčky vyťaháme do langošového tvaru a prudko vysmažíme na väčšom množstve rozohriateho oleja. Cesto nám vydrží v chladničke aj niekoľko dní, prikryté fóliou, aby neoschlo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1932
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1933

Podobné recepty:
  • Grécke bifteky

    Grécke bifteky

  • Čokoládovo kávový koktail

    Čokoládovo kávový koktail

  • Čierne ríbezle v mede

    Čierne ríbezle v mede

kuk