Nemastné langoše

2003-10-30

Ingrediencie

  • 1 kg jemnej cereálnej múky, 1 nízkotučný jogurt, soľ, droždie, 1/2 litra teplého mlieka (nie viac ako 38 stupňov Celzia), lyžičku cukru.

Postup

Krok 1

Kvások si pripravíme z droždia, mlieka, cukru a štipky múky. Múka, kvások, mlieko a jogurt sa rukou zmiešajú a vymiesia do poloriedkeho cesta. Zmes necháme vykysnúť v chladničke. Nožom z cesta odkrajujeme podľa potreby a tvarujeme bochníčky. Necháme ich ešte chvíľu kysnúť. Takto vykysnuté bochníčky vyťaháme do langošového tvaru a prudko vysmažíme na väčšom množstve rozohriateho oleja. Cesto nám vydrží v chladničke aj niekoľko dní, prikryté fóliou, aby neoschlo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1886
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1887

Podobné recepty:
  • Vianočné pečivo

    Vianočné pečivo

  • Kačica s gaštanovou plnkou

    Kačica s gaštanovou plnkou

  • Medvedie tlapky

    Medvedie tlapky

kuk