Vianočné pečivo

2015-09-29
  • Vianočné pečivo

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky, 150 g jemného rastlinného tuku (na Slovensku napríklad Hera, Palmarin), 75 g práškového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 3 natvrdo uvarené žĺtky.

Postup

Krok 1

Hladkú múku zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme zmäknutý rastlinný tuk a postrúhané žĺtky. Vymiesime cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Vo vyhriatej rúre ich upečieme do svetlo hnedej farby. Ešte horúce ich obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Jednotlivé časti môžeme zlepiť pikantným lekvárom (marhuľový, višňový, ríbezľový, ...).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 491
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

492

Podobné recepty:
  • Bublanina II

    Bublanina II

  • Fánky plnené orechmi

    Fánky plnené orechmi

  • Rýchly ochutený chlebík

    Rýchly ochutený chlebík