Rožteky plnené marmeládou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 300 g múčnych zemiakov, soľ, 250 g polohrubej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka, 50 g masla alebo rastlinného tuku, 50 g cukru, kôru z l citróna. Na plnku a omáčku: 4 lyžice malinovej zaváraniny, 2 lyžice sezamového semienka, 0,5 l mlieka, 1 vrecúško vanilkového pudingu (na 0,5 l mlieka), maslo, 2 lyžice cukru, pergamenový papier.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme v osolenej vode, prelisujeme, pridáme múku a prášok do pečiva. V mlieku rozmiešame vajcia, 3 lyžice mlieka s vajciami odložíme na potretie rožtekov, zbytok vmiešame do zemiakovej hmoty, pridáme tuk, cukor, citrónovú kôru a štipku soli. Všetko dobre zamiešame. Na pomúčenej doske spracujeme cesto na hrúbku 0,5 cm, rozkrájame na 8 trojuholníkov. Do stredu dáme zaváraninu a zvinieme do rožtekov. Tieto potrieme zbytkom vaječného mlieka a posypeme sezamovým semenom. Rožteky položíme na plech, vyložený pergamenovým papierom a pečieme asi 30 minút do zlatista. Z mlieka odoberieme 4 lyžice, v ktorom rozmiešame pudingový prášok a vylejeme do zvyšku mlieka, do ktorého pridáme cukor a za stáleho miešania uvaríme puding. Po vychladnutí vmiešame maslo. Rožteky s omáčkou podávame ešte teplé.