Peperoncino

2015-09-29
  • Peperoncino

Ingrediencie

  • Talianske štipľavé papričky červene farby, dlhé asi 5 cm.

Postup

Krok 1

Používajú sa čerstvé, sušené alebo aj zmrazené. V mrazničke vydržia aj 2 roky. Obsahujú alkaloid, olej Capsicin, vitamíny A, B2 , C, E, Pp, K2, meď, Pektín, sodík a iné. Majú schopnosti znižovať cholesterol v krvi. Súčastne je aj silný vasodilatátor, t. j. rozťahuje cievy, pretože obsahuje veľa lecitínu. Peperoncino vyrovnáva krvný tlak. Znižuje vysoký tlak, pretože je vasodilatátor, a súčasne zvyšuje nízky tlak, pretože obsahuje vitamín PP, ktorý zrýchľuje krvný obeh. Upravuje trávenie, stimuluje žalúdočné šťavy, pôsobí aj diureticky, zlepšuje vylučovaní kyseliny močovej. Capsicin a vitamíny P a K2 regulujú črevnú flóru, upravujú zápchu ale aj riedku stolicu. Vitamín K2 zaceľuje rany, urýchľuje hojenie a zjazvenie a tvorbu krvných doštičiek. Peperoncino je vhodné pri hemoroidoch.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1467
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1468

Podobné recepty:
  • Vývar biely

    Vývar biely

  • Vývar z hydiny

    Vývar z hydiny

  • Tekvicovo pomarančový lekvár 'oranžové sklo'

    Tekvicovo pomarančový lekvár 'oranžové sklo'

kuk