Tiramisu
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty , Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
Popis
Jednoduchý dezert z talianskej kuchyne, ktorý pohladí Vaše zmysly jemnou kávovou chuťou. Tiramisu podávame vychladené.
Ingrediencie
- 2 bal podlhovastých talianskych piškót
- 500 g mascarpone
- 2.5 dl presso kávy
- 4 lyžica práškového cukru
- 8 lyžica Amaretta
- 10 lyžica vaječného likéru
- 2.5 dl šľahačky
- kakao na posypanie
Postup
Krok 1
Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme Amaretto. Mascarpone vymiešame s cukrom a postupne vmiešame vaječný likér a napokon zľahka vyšľahanú šľahačku (bez cukru a stužovača !). Do misy (najlepšie podlhovastá misa rozmerov 20 x 35 cm) poukladáme piškóty, ktoré polievame kávou, ak chceme aby bol zákusok skôr, piškóty do kávy namáčame. Potrieme krémom, potom znova piškóty a znova krém. Ak použijeme menšiu misku, máme tri vrstvy (ideálne sú len dve).
Krok 2
Vrch posypeme kakaom (bez cukru). Zákusok dáme minimálne na 5 hodín do chladničky.