Tiramisu

2018-03-10
  • Tiramisu

Popis

Jednoduchý dezert z talianskej kuchyne, ktorý pohladí Vaše zmysly jemnou kávovou chuťou. Tiramisu podávame vychladené.

Ingrediencie

  • 2 bal podlhovastých talianskych piškót
  • 500 g mascarpone
  • 2.5 dl presso kávy
  • 4 lyžica práškového cukru
  • 8 lyžica Amaretta
  • 10 lyžica vaječného likéru
  • 2.5 dl šľahačky
  • kakao na posypanie

Postup

Krok 1

Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme Amaretto. Mascarpone vymiešame s cukrom a postupne vmiešame vaječný likér a napokon zľahka vyšľahanú šľahačku (bez cukru a stužovača !). Do misy (najlepšie podlhovastá misa rozmerov 20 x 35 cm) poukladáme piškóty, ktoré polievame kávou, ak chceme aby bol zákusok skôr, piškóty do kávy namáčame. Potrieme krémom, potom znova piškóty a znova krém. Ak použijeme menšiu misku, máme tri vrstvy (ideálne sú len dve).

Krok 2

Vrch posypeme kakaom (bez cukru). Zákusok dáme minimálne na 5 hodín do chladničky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2426
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2427

Podobné recepty:
  • Čínska ostro-kyslá polievka ala Karči

    Čínska ostro-kyslá polievka ala Karči

  • Drobné slané pečivo

    Drobné slané pečivo

  • Mandľovo-mrkvový koláč

    Mandľovo-mrkvový koláč