Špargľa na biesmarkský spôsob
2002-11-21- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy , Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
Ingrediencie
- Zväzok špargle, soľ, 70 g masla, 70 g postrúhaného parmezánu, mleté biele korenie, 4 vajcia.
Postup
Krok 1
Do osolenej vriacej vody, do vysokého hrnca, vložíme gumičkou zviazanú špargľu asi na 10 až 15 minút, podľa toho aká je hrubá, (pred tým odkrojíme biele časti a vyhodíme ich). Špičky špargle necháme nad vodou, uvaria sa aj iba v pare, inak by boli rozvarené. Uvarenú špargľu rozložíme do hranaté porcelánové misky. V malom kastróliku rozpustíme maslo. Špargľu rovnomerne polejeme polovicou masla, posypeme polovicou parmezánu, posolíme, prípadne aj okoreníme. Vyklopíme na ňu 4 vajcia, posypeme druhou polovinu parmezánu, a zalejeme druhou polovinou masla. Vložíme do mikrovlnky zapiecť, pri 900 W na 5 až 7 minút, až bielka zhustnú. Podávame s bielym chlebom.