Medovníky

2003-05-15

Ingrediencie

  • 4 vajcia, 1 Visu alebo Palmarin, 320 g práškového cukru, 1 lyžicu korenia do medovníkov, 800 g hladkej múky, 1 zarovnanú lyžicu sódy bikarbóny, 4 lyžice tekutého medu. Vajce a citrónovú šťavu na potretie.

Postup

Krok 1

Vajcia,tuk, med, práškový cukor, korenie šľaháme nad parou, pokým zmes nie je horúca. Po ostavení primiešame sódu bikarbónu a za stáleho miešania pridávame preosiatu múku. Necháme odstáť v chladničke do druhého dňa. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme z neho rôzne tvary medovníkov. Medovníky potrime rozšľahaným vajcom, do ktorého sme pridali niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Surové medovníky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Hotové medovníky ozdobíme bielkom vyšľahaným s cukrom, mandľami a podobne.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 886
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

887

Podobné recepty:
  • Kuracie prsia na thajský spôsob II

    Kuracie prsia na thajský spôsob II

  • Víkendový makový koláčik

    Víkendový makový koláčik

  • Mascarpone

    Mascarpone

kuk