Losos s pomarančovou omáčkou
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
Ingrediencie
- Plátky vykosteného lososa, soľ, mleté biele korenie, 3 pomaranče, tuk, 1 lyžičku škrobovej múčky, 1 až 1,5 dl sladkej smotany.
Postup
Krok 1
Plátky lososa osolíme, okoreníme, pokvapkáme šťavou z pomaranča a opečieme z oboch strán na horúcom tuku. Mäkké mäso vyberieme a do výpeku pridáme šťavu z dvoch pomarančov. Malé množstvo škrobovej múčky zmiešame so sladkou smotanou, primiešame do šťavy a pridáme plátky pomaranča. Krátko povaríme. Lososa na tanieri prelejeme omáčkou a ako prílohu podávame varené zemiaky.