Južanské zemiaky
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 1 až 1,5 kg zemiakov, 1 lyžicu olivového oleja, 4 vajcia, 300 g brokolice, 1 tvaroh, 1 kyslú smotanu, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, cesnakovú soľ alebo tzatziky koreniacu zmes.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pretlačíme cez mriežku, ako na šalát. Uložíme ich na vymastený plech, osolíme, pridáme korenie a rascu. Na zemiaky voľne rozložíme vajcia uvarené natvrdo, nadrobno nakrájané. Na vajcia poukladáme mierne uvarenú brokolicu, rovnako, nakrájanú na menšie kúsky. Tvaroh vymiešame podľa chuti s cesnakovým alebo tzatziky korením (jednou lyžičkou) a rozsypeme na vrstvu brokolice. Nakoniec pridáme zvyšné zemiaky, soľ, korenie a dáme zapiecť do rúry. Zapekáme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 30 minút. Kyslú smotanu vymiešame s lyžičkou tzatziky koreniacej zmesi a po zapečení natrieme na zemiaky. Dopekáme ešte 3 až 5 minút.