Gratinovaná cuketa
2018-02-23- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Gratinovaná cuketa. Podávame s bagetou, alebo hriankami.
Ingrediencie
- 400 g cukety
- 100 g plesňového syra
- 4 lyžica masla
- 3 lyžica olivového oleja
- 100 g postrúhaného parmezánu
- 100 g zelených olív
- 100 g sušených paradajok
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Cuketu umyjeme, prekrojíme na polovice a dužinu odstránime. Obe polovice osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom, dáme na plech a asi 10 minút pečieme. Maslo, syr, soľ, korenie zmiešame. Sušené paradajky a olivy pokrájame na malé kúsky. Primiešame k syrovej hmote a zmesou naplníme cukety. Posypeme parmezánom a zapekáme asi 20 minút. Podávame s bagetou, alebo hriankami.