Morčacie vrkoče s kaparovou omáčkou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 600 g morčacích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice horčice, 2 lyžice medu, korenie čili, sójovú omáčku. Na omáčku: 60 g kapár, 2 paradajky, 1 pór, 2 dl červeného vína, vývar, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžicu múky (nemusí byť), 2,5 dl šľahačkovej smotany.

Postup

Krok 1

Horčicu vymiešame s medom, korením čili, sójovou omáčkou, soľou, mletým čiernym korením. Mäso rozdelíme na 4 veľké pláty. Každý plát nakrojíme na 3 pásy tak, aby na jednom konci zostali spojené. Takto pripravené mäso ponatierame pripravenou marinádou a z pásov upletieme vrkoč. Konce spojíme špáradlom. Kapary pokrájame nadrobno (ak sú veľmi slané, prepláchneme ich studenou vodou). Paradajky ošúpeme, odstránime zrniečka a pokrájame nadrobno. Na jemné rezančeky pokrájame pór. Do horúceho tuku dáme na rezančeky pokrájaný pór. Speníme, pridáme paradajky a krátko podusíme. V druhej nádobe na horúcom tuku opražíme vrkoče zo všetkých strán. Opražené vrkoče preložíme do pekáča. Do výpeku nalejeme červené víno a krátko povaríme (aby sa výpek odlepil od dna). Prelejeme k póru s paradajkami. Pridáme aj posekané kapary, šľahačkovú smotanu a za stáleho miešania krátko povaríme. Takto pripravenou omáčkou zalejeme vrkoče v pekáči a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 15 minút. Podávame s opekanými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 773
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

774

Podobné recepty:
  • Omáčka so špargľou a krevetami

    Omáčka so špargľou a krevetami

  • Medové banány so šľahačkou

    Medové banány so šľahačkou

  • Kohút na francúzsky spôsob

    Kohút na francúzsky spôsob

kuk