Medovníky s rumom

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 250 g medu, 400 g cukru, 840 g hladkej múky, 20 g salajky (amónium), lyžicu rumu, 10 g mletej škorice, 5 mletých klinčekov, postrúhanú kôru z jedného citróna, 100 g nahrubo mletých orechov, olúpané mandle na ozdobenie, vajce na potretie.

Postup

Krok 1

Týždeň pred pečením prevaríme med a cukor s 2,5dl vody. Po vychladnutí vmiešame múku, korenie a postrúhanú citrónovú kôru. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré dáme medzi dva dobre pomúčené hlboké taniere a odložíme na chladné miesto. Po týždni zapracujeme do cesta salajku zmiešanú s rumom a orechmi. Cesto, ktoré je spočiatku dosť lepkavé, na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 12 mm. Formičkou z neho vykrajujeme rozličné tvary. Medovníky ukladáme na pomastený a múkou vysypaný plech, povrch potrieme rozmiešaným vajcom a ozdobíme polovičkami mandlí. V horúcej rúre pečieme asi 8 minút. Z plechu ich zberáme horúce a uschováme v dobre uzavretej nádobe.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2998
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2999

Podobné recepty:
  • Tiramisu

    Tiramisu

  • Snehová torta so šľahačkou

    Snehová torta so šľahačkou

  • Zemiakové pagáče s tvarohom

    Zemiakové pagáče s tvarohom

kuk