Cuketová domáca horčica

2016-04-20
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 90 min.

Popis

Horčica po domácky z cukety. Milovníci pikantných jedál môžu pridať feferón.

Ingrediencie

  • 1,5 kg očistenej cukety
  • 1 kg rajčín
  • 250 g papriky
  • 3 ks veľké cibule
  • 1 hlávka cesnaku
  • 2,5 dl oleja
  • 1 dl octu
  • 150 g kryštálového cukru
  • 50 g soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1/2 pohár horčice

Postup

Krok 1

Cukety, ošúpané rajčiny, jadrovníkov zbavené papriky, ošúpané cibule, očistený cesnak pomelieme na mlynčeku na mäso. Pridáme olej, ocot, cukor, soľ, korenie, papriku, horčicu.

Krok 2

Všetko spolu povaríme (môžeme pridať aj feferón), nalejeme do pohárov, ktoré uzatvoríme a sterilizujeme asi 1 hodinu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(5 / 5)

5 1 1164
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

1165

Podobné recepty:
  • Raffaello z ovsených vločiek

    Raffaello z ovsených vločiek

  • Sviečková z tofu

    Sviečková z tofu

  • Šalát s čiernymi olivami a plesňovým syrom

    Šalát s čiernymi olivami a plesňovým syrom

kuk