Cuketová domáca horčica
2016-04-20- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Prívarky, omáčky, prílohy , Studené
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 60 min.
- Celkový čas : 90 min.
Popis
Horčica po domácky z cukety. Milovníci pikantných jedál môžu pridať feferón.
Ingrediencie
- 1,5 kg očistenej cukety
- 1 kg rajčín
- 250 g papriky
- 3 ks veľké cibule
- 1 hlávka cesnaku
- 2,5 dl oleja
- 1 dl octu
- 150 g kryštálového cukru
- 50 g soli
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1/2 pohár horčice
Postup
Krok 1
Cukety, ošúpané rajčiny, jadrovníkov zbavené papriky, ošúpané cibule, očistený cesnak pomelieme na mlynčeku na mäso. Pridáme olej, ocot, cukor, soľ, korenie, papriku, horčicu.
Krok 2
Všetko spolu povaríme (môžeme pridať aj feferón), nalejeme do pohárov, ktoré uzatvoríme a sterilizujeme asi 1 hodinu.