Panettone

2015-09-29
  • Panettone

Ingrediencie

  • 400 g hladkej múky, 80 g kandizovanej citrónovej kôry, 80 g rôzneho kandizovaného ovocia, 50 g hrozienok, štipku soli, postrúhanú kôru z jedného citrónu, 50 g posekaných mandlí, 2,5 dl mlieka, 5 lyžíc medu, 4 žĺtky, 20 g čerstvých kvasníc, 125 g masla, 60 g cukru, štipku postrúhaného muškátového orieška, 1 vrecúško vanilkového cukru. Na potretie: 1 vajce, lyžicu mlieka, 1 vrecúško vanilkového cukru.

Postup

Krok 1

Z kvasníc, 2 dl vlažného mlieka a malého množstva múky pripravíme kvások. V 0,5 dl teplého mlieka rozmiešame med. Do múky vmiešame hrozienka, kandizovanú kôru, kandizované ovocie, štipku soli, nastrúhanú citrónovú kôru a mandle. Pridáme 2 žĺtky, kvások, medové mlieko, kvások a vypracujeme hladké cesto. Prikryté necháme kysnúť asi hodinu. Vykysnuté cesto premiešame, prikryjeme a necháme kysnúť ďalších 10 minút. Formu na pečenie, vystelieme papierom na pečenie tak, aby niekoľko centimetrov papier prečnieval nad okrajom formy. Do cesta vmiesime zmäknuté maslo, v ktorom sme vymiešali 2 žĺtky, muškátový oriešok, cukor a vanilkový cukor. Vymiesime, vytvarujeme bochník a vložíme do vymastenej formy s papierom. Prikryté necháme kysnúť ďalšiu hodinu. Potom potrieme vajcom, vyšľahaným s mliekom a vanilkovým cukrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia a pečieme asi 45 minút. Počas pečenie, približne každých 5 minút, mechanickým rozprašovačom vstrekneme do rúry vodu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1517
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1518

Podobné recepty:
  • Poľský tvarohový koláč

    Poľský tvarohový koláč

  • Cukrárenské kávové zrná

    Cukrárenské kávové zrná

  • Svetlý piškótový korpus s vodou

    Svetlý piškótový korpus s vodou

kuk