Čokoládová šľahačka so sezamovo - karamelovým biskvitom

2016-04-18
  • Počet porcií : 4
  • Čas varenia : 70 min.
  • Celkový čas : 70 min.

Popis

Biskvit je krehký vláčny koláčik, ktorý s čokoládovou šľahačkou chutí priam úžasne!

Ingrediencie

  • 200 g kvalitnej tmavej čokolády rozlámanej na kúsky
  • 70 g masla posekaného na kúsky
  • 3,5 dl hustej smotany
  • 2 ks vajcia
  • 2 lyžica medu
  • 1 lyžička škótskej whisky
  • 455 g kryštálového cukru
  • 8 lyžica masla
  • 200 g sezamových semiačok

Postup

Krok 1

Nad hrniec s mierne sa variacou vodou postavíme misku, v nej pomaly roztopíme čokoládu a maslo, spolu zmiešame a odstavíme. V osobitnej miske vyšľaháme smotanu do tuha. V tretej miske vyšľaháme vajcia a med do penista, prilejeme whisky, roztopenú čokoládovú zmes a smotanu. Nalejeme do štyroch až šiestich malých, dobre vychladených pohárov na víno a dáme najmenej na 1 hodinu pred podávaním vychladiť.

Krok 2

Cukor a 8 lyžíc vody pomaly miešame v panvici na strednej teplote, kým sa nevytvorí sirup. Varíme ďalej, kým nezozlatne a neskaramelizuje, pridáme sezamové semiačka a varíme ďalej, kým hmota nezhnedne. Sezamový karamel nalejeme na olejom potretý nelepiaci sa pekáč alebo olejom potretý alobal. Pomocou špachtľového noža rozotrieme masu v hrúbke asi 0,5 cm, prípadne tenšiu. Necháme 15 minút odpočívať.

Krok 3

Karamelový biskvit pred podávaním polámeme na menšie kúsky. Servírujeme s čokoládovou šľahačkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 525
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

526

Podobné recepty:
  • Višne v mede

    Višne v mede

  • Citrónový kokteil

    Citrónový kokteil

  • Banánové želé

    Banánové želé

kuk