Studený čokoládový koláč

2004-06-28

Ingrediencie

  • 150 g suchárov alebo keksov podporujúcich trávenie, 100 g pekanových orechov, 100 g pistácií, 10 koktailových čerešničiek, 2 hotové snehové pusinky, rozdrobené na malé kúsky, 150 g masla, 1 lyžicu javorového sirupu, 200 g kvalitnej čokolády, kakaový prášok na posypanie.

Postup

Krok 1

Sucháre alebo keksy rozlámeme na malé kúsky a dáme ich do veľkej misy. Pridáme pekanové orechy, pistácie, čerešne a kúsky snehových pusiniek. Pridáme zvyšok prísad, okrem kakaového prášku a misku so všetkými prísadami dáme nad kastról s bublajúcou vodou a na nízkej teplote necháme všetko roztopiť. Všetky roztopené prísady dôkladne rozmiešame a vyložíme nimi nádobu, ktorá nám poslúži ako forma. Aby sme si uľahčili jej obracanie, ešte predtým vyložíme nádobu 30 x 20 cm priľnavou fóliou, prečnievajúce kúsky fólie na rohoch poprekladáme cez cesto. Koláč vložíme do chladničky, kým nestuhne a potom ho rozkrájame na rezy. Tento koláč môžeme uskladňovať vo vzduchotesne uzavretej nádobe a najchutnejší je až po niekoľkých dňoch.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 672
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

673

Podobné recepty:
  • Kivi koláč

    Kivi koláč

  • Kokosový dezert

    Kokosový dezert

  • Mandľový koláč (bez múky)

    Mandľový koláč (bez múky)

kuk