Zemiakové gnocchi s paradajkovou omáčkou

2019-04-10
  • Zemiakové gnocchi s paradajkovou omáčkou

Popis

Zemiakové gnocchi s paradajkovou omáčkou

Ingrediencie

  • 4 zemiaky uvarené v šupke (deň vopred)
  • 1 vajce
  • soľ
  • hladkú múku. Na omáčku: 4 mrkvy
  • 4 stonky stopkového zeleru (Sedano)
  • olivový olej
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 5 kg paradajok
  • 6 bazalkových listov
  • 100 g surovej prerastenej slaniny (bôčik)
  • 1 cibuľu
  • 5 dl červeného vína
  • 1 dl sladkej smotany (33 %)
  • parmezán
  • kúsok čili papričky
  • mleté čierne korenie
  • petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Najprv pripravíme omáčku.

Krok 2

Sugo: olivový olej zahrejeme, pridáme na menšie kocky pokrájanú mrkvu, nadrobno pokrájanú cibuľu, na menšie kúsky pokrájaný zeler, nadrobno pokrájaný cesnak a za stáleho miešania smažíme asi tri minúty.

Krok 3

Pridáme ošúpané a pokrájané paradajky, premiešame a dusíme do zhustnutia.

Krok 4

Pridáme pokrájané listy bazalky, odstavíme z ohňa a rozmixujeme.

Krok 5

Osobitne, na lyžici oleja osmažíme na menšie rezančeky pokrájanú prerastenú slaninu.

Krok 6

Miešame, až sa slanina začne sfarbovať do zlato-hneda.

Krok 7

Pridáme a speníme pokrájanú cibuľu. Pridáme víno, nadrobno pokrájanú papričku a miešame, až sa alkohol odparí.

Krok 8

Zalejeme pripraveným sugom.

Krok 9

Prevaríme a zjemníme smotanou. Pridáme zopár hobliniek parmezánu, premiešame a odstavíme z ohňa.

Krok 10

Podľa chuti osolíme a okoreníme.

Krok 11

Ošúpané zemiaky postrúhame alebo prelisujeme. Pridáme vajce a toľko hladkej múky až vznikne hustejšie cesto.

Krok 12

Z cesta tvarujeme valčeky s priemerom asi 2 centimetre, ktoré krájame na dvojcentimetrové kúsky. Vidličkou do nich urobíme priehlbinky a vhodíme do vriacej vody. Keď vyplávajú vyberieme ich dierovanou naberačkou a vložíme do paradajkovej omáčky. Premiešame. Podávame posypané hoblinkami parmezánu a pokrájanou petržlenovou vňaťou. Pre prípravu bezmäsitej verzie vynecháme slaninu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 654
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

655

Podobné recepty:
  • Falošný guláš

    Falošný guláš

  • Zapekaný ružičkový kel

    Zapekaný ružičkový kel

  • Fliačiky s kapustou

    Fliačiky s kapustou