Bulharská kapusta
2016-03-10- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Polievky , Výdatné
Popis
Bulharská špecialita podávaná s knedľou alebo chlebom.
Ingrediencie
- 2 ks cibule
- 4 ks papriky
- 1 hlávka kapustu
- 5 ks rajčiakov
- 3 ks mrkvy
- bobkový list
- mleté čierne korenie
- zeleninovú koreniacu zmes
- majorán
- 750 g jahňacieho mäsa
- 6 strúčik cesnaku
- mäsový vývar
- petržlenová vňať
- 1 kelímok smotany
Postup
Krok 1
Cibuľu pokrájame na mesiačiky a opražíme na oleji. Papriku pokrájame na rezance, kapustu na štvorčeky. Rajčiaky pokrájame na štvrtiny, mrkvu postrúhame na hrubom strúhadle. Zeleninu dáme do hrnca, pridáme čierne korenie, bobkový list a majorán. Mäso pokrájame na kocky, opražíme na oleji, osolíme, posypeme mletým čiernym korením, majoránom a posekaným cesnakom.
Krok 2
Premiešame, preložíme do hrnca so zeleninou, podlejeme vývarom a udusíme do mäkka. Pridáme posekanú petržlenovú vňať, zalejeme smotanou a krátko povaríme.