Bulharská kapusta

2016-03-10

Popis

Bulharská špecialita podávaná s knedľou alebo chlebom.

Ingrediencie

  • 2 ks cibule
  • 4 ks papriky
  • 1 hlávka kapustu
  • 5 ks rajčiakov
  • 3 ks mrkvy
  • bobkový list
  • mleté čierne korenie
  • zeleninovú koreniacu zmes
  • majorán
  • 750 g jahňacieho mäsa
  • 6 strúčik cesnaku
  • mäsový vývar
  • petržlenová vňať
  • 1 kelímok smotany

Postup

Krok 1

Cibuľu pokrájame na mesiačiky a opražíme na oleji. Papriku pokrájame na rezance, kapustu na štvorčeky. Rajčiaky pokrájame na štvrtiny, mrkvu postrúhame na hrubom strúhadle. Zeleninu dáme do hrnca, pridáme čierne korenie, bobkový list a majorán. Mäso pokrájame na kocky, opražíme na oleji, osolíme, posypeme mletým čiernym korením, majoránom a posekaným cesnakom.

Krok 2

Premiešame, preložíme do hrnca so zeleninou, podlejeme vývarom a udusíme do mäkka. Pridáme posekanú petržlenovú vňať, zalejeme smotanou a krátko povaríme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1360
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1361

Podobné recepty:
  • Bravčové rebierka s paradajkami

    Bravčové rebierka s paradajkami

  • Čerešňová polievka

    Čerešňová polievka

  • Pomarančová maškrta

    Pomarančová maškrta

kuk