Domáca papriková horčica
2016-05-10- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Kombinované nátierky
- Čas prípravy : 25 min.
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 40 min.
Popis
Príprava domácej horčice nieje vôbec náročná. Pripravte si ju spolu s paprikou, sterilizujte a podávajte na rôzne spôsoby.
Ingrediencie
- 1.5 kg červených paprík
- 1 kg cibule
- 100 g cukru
- 1/2 vrecúško zeleninového nakladača
- 1 lyžica zeleninovej koreniacej zmesi
- 1.5 dl octu
- 1 dl oleja
- 3-5 ks feferónov
Postup
Krok 1
Papriku, cibuľu a feferóny očistíme, pokrájame na menšie kúsky a zomelieme. Pridáme nakladač, olej, ocot, zeleninovú koreniacu zmes, cukor a na miernom ohni varíme 10 až 15 minút.
Krok 2
Ešte horúcu zmes nalejeme do nahriatych pohárov, uzatvoríme a sterilizujeme asi 15 minút pri teplote 80°C.
Krok 3
Podávame na hriankach so šunkou a syrom, ale aj ako ozdobu pri príprave chlebíčkov a studených mís.