Domáca papriková horčica

2016-05-10
  • Čas prípravy : 25 min.
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 40 min.

Popis

Príprava domácej horčice nieje vôbec náročná. Pripravte si ju spolu s paprikou, sterilizujte a podávajte na rôzne spôsoby.

Ingrediencie

  • 1.5 kg červených paprík
  • 1 kg cibule
  • 100 g cukru
  • 1/2 vrecúško zeleninového nakladača
  • 1 lyžica zeleninovej koreniacej zmesi
  • 1.5 dl octu
  • 1 dl oleja
  • 3-5 ks feferónov

Postup

Krok 1

Papriku, cibuľu a feferóny očistíme, pokrájame na menšie kúsky a zomelieme. Pridáme nakladač, olej, ocot, zeleninovú koreniacu zmes, cukor a na miernom ohni varíme 10 až 15 minút.

Krok 2

Ešte horúcu zmes nalejeme do nahriatych pohárov, uzatvoríme a sterilizujeme asi 15 minút pri teplote 80°C.

Krok 3

Podávame na hriankach so šunkou a syrom, ale aj ako ozdobu pri príprave chlebíčkov a studených mís.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1004
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1005

Podobné recepty:
  • Plnené šampiňóny

    Plnené šampiňóny

  • Rýchly obed z hydinovej sekanej

    Rýchly obed z hydinovej sekanej

  • Punč z červeného vína

    Punč z červeného vína

kuk