Chrumkavé prepeličky

2016-06-06
  • Chrumkavé prepeličky
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 70 min.

Popis

Aks te ešte neochutnali prepeličie mäso, tento recept čaká len na Vás!

Ingrediencie

  • 2 ks prepeličky
  • fritovací olej
  • 1 lyžica kečupu
  • 1 lyžička sójovej omáčky
  • 1,5 lyžička ryžového vína
  • 1 lyžička práškového cukru
  • 1 cm zázvoru
  • 2 strúčik cesnaku
  • 1 cm papričky
  • kukuričnú hladkú múku
  • 1 lyžička korenia piatich vôní
  • soľ
  • 1 ks limetu

Postup

Krok 1

Marináda: kečup vymiešame so sójovou omáčkou, ryžovým vínom , cukrom, postrúhaným zázvorom, prelisovaným cesnakom a nadrobno pokrájanej chilli papričky.

Krok 2

Na prepeličkách presekneme z vnútornej strany chrbtovú kosť. Prepeličky tlakom dlane sploštíme, až praskne prsná kosť. Odstránime (vysekneme) chrbticu a prepeličky rozdelíme na porcie.

Krok 3

Prepeličie porcie obalíme v marináde a necháme marinovať po dobu jednej až dvoch hodín.

Krok 4

Rukami zotrieme z porcii prepeličky prebytočnú marinádu a obalíme ich v zmesi kukuričnej múky a korenia piatich vôní. Prebytočnú múku strasieme a prepeličie kúsky vložíme do veľmi horúceho oleja.

Krok 5

Fritujeme po dobu asi šiestich minút, alebo dozlatista. Vypražené kúsky prepeličky umiestnime na papierové obrúsky. Po miernom odležaní osolíme. Podávame s osminkami limety.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 596
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

597

Podobné recepty:
  • Jelenie steaky so zelerovým pyré

    Jelenie steaky so zelerovým pyré

  • Srnčí steak

    Srnčí steak

  • Rebierka z diviaka na rošte

    Rebierka z diviaka na rošte