Chrumkavé prepeličky
2016-06-06- komentárov
- Kategórie: Zverina , Pernatá zverina
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 70 min.
Popis
Aks te ešte neochutnali prepeličie mäso, tento recept čaká len na Vás!
Ingrediencie
- 2 ks prepeličky
- fritovací olej
- 1 lyžica kečupu
- 1 lyžička sójovej omáčky
- 1,5 lyžička ryžového vína
- 1 lyžička práškového cukru
- 1 cm zázvoru
- 2 strúčik cesnaku
- 1 cm papričky
- kukuričnú hladkú múku
- 1 lyžička korenia piatich vôní
- soľ
- 1 ks limetu
Postup
Krok 1
Marináda: kečup vymiešame so sójovou omáčkou, ryžovým vínom , cukrom, postrúhaným zázvorom, prelisovaným cesnakom a nadrobno pokrájanej chilli papričky.
Krok 2
Na prepeličkách presekneme z vnútornej strany chrbtovú kosť. Prepeličky tlakom dlane sploštíme, až praskne prsná kosť. Odstránime (vysekneme) chrbticu a prepeličky rozdelíme na porcie.
Krok 3
Prepeličie porcie obalíme v marináde a necháme marinovať po dobu jednej až dvoch hodín.
Krok 4
Rukami zotrieme z porcii prepeličky prebytočnú marinádu a obalíme ich v zmesi kukuričnej múky a korenia piatich vôní. Prebytočnú múku strasieme a prepeličie kúsky vložíme do veľmi horúceho oleja.
Krok 5
Fritujeme po dobu asi šiestich minút, alebo dozlatista. Vypražené kúsky prepeličky umiestnime na papierové obrúsky. Po miernom odležaní osolíme. Podávame s osminkami limety.