Pohánka s kvasnicami a zemiakmi
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Pohánka s kvasnicami a zemiakmi
Ingrediencie
- 2 šálka pohánky
- 5 lyžica oleja
- 1 ks väčšiu cibuľu
- 1 ks pór
- 10 lyžica sušených kvasníc
- 4 strúčik cesnaku
- 2 lyžička zeleninovej koreniacej zmesi
- 4 ks uvarené zemiaky
- 100 g údeného tofu
Postup
Krok 1
Pohánku nasucho opražíme, zalejeme vodou (v pomere 2 diely vody na 1 diel pohánky), pridáme olej a varíme do mäkka.
Krok 2
Pokrájanú cibuľu speníme na oleji a zasypeme sušenými kvasnicami.
Krok 3
Pridáme zeleninovú koreniacu zmes a zalejeme troškou vody.
Krok 4
Vmiešame uvarenú pohánku a spolu dusíme asi tri minúty.
Krok 5
Dochutíme prelisovaným cesnakom, prípadne soľou.
Krok 6
Necháme prejsť varom.
Krok 7
Do pohánky zľahka vmiešame uvarené zemiaky.
Krok 8
Povrch posypeme postrúhaným tofu a natenko pokrájaným pórom.