Zavárané zelené orechy

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kg zelených orechov obratých najneskôr 24. júna, soľ, 0,5 kg cukru, celú škoricu, 10 klinčekov.

Postup

Krok 1

Orechy umyjeme a do každého pichneme 2x vidličkou. Dáme do veľkého pohára a zalejeme studenou vodou. 10 dní močíme, pričom denne vodu vymieňame. Potom orechy v mierne osolenej vode do mäkka uvaríme a scedíme. Dáme do pohára a zalejeme horúcim sirupom, ktorý si pripravíme z 0,5 kg cukru a 2,5 dl vody, škorice a klinčekov. Necháme 12 hodín postáť, potom sirup zlejeme, privedieme do varu a znova ním zalejeme orechy. Toto opakujeme štyri krát. Napokon sirup uvaríme hustejší (pridáme ešte cukor). Orechy prekrojíme na polovice, poukladáme do pohárov, zalejeme horúcim sirupom, poháre uzatvoríme a sterilizujeme 3 minúty. Orechy budú už čierne.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2447
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2448

Podobné recepty:
  • Maslová omáčka

    Maslová omáčka

  • Zemiaky s kyslou kapustou

    Zemiaky s kyslou kapustou

  • Polievka z rakov na kráľovský spôsob

    Polievka z rakov na kráľovský spôsob

kuk