Cestoviny s baklažánovou omáčkou

2016-04-11
  • Cestoviny s baklažánovou omáčkou
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Cestoviny s baklažánovou omáčkou pre každého labužníka!

Ingrediencie

  • 1 ks veľký baklažán
  • olivový olej
  • soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • 1 hlávka cesnaku
  • 2 vetvička rozmarínu
  • 3 ks červené papriky (kapie)
  • 0,5 l kuracieho vývaru
  • 1 konzerva celých paradajok
  • bazalku
  • oregano
  • cestoviny
  • petržlenovú vňať
  • parmezán

Postup

Krok 1

Baklažán pozdĺžne prekrojíme na polovice. Reznú plochu polejeme olivovým olejom, osolíme a posypeme čerstvo pomletým (rozdrveným) čiernym korením. Baklažán položíme naolejovanou plochou na plech.

Krok 2

Hlávku cesnaku prekrojíme naprieč strúčikom na polovice. Na dva kusy alobalu dáme nadrobno pokrájané lístky rozmarínu, polejeme ich olivovým olejom, pridáme soľ, čerstvo pomleté čierne korenie a na to položíme reznou plochou polovice hlávky cesnaku. Zabalíme do alobalu a položíme na plech k baklažánu. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečiem asi 30 minút.

Krok 3

Upečený baklažán a cesnak necháme vychladnúť. Dužinu baklažánu a vylúpnuté strúčiky cesnaku dáme do mixéru, pridáme opečené a ošúpané papriky a rozmixujeme na kašu.

Krok 4

Do hrnca dáme kurací vývar, paradajky z konzervy, posekané lístky bazalky, oregano, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie. Paradajky rozmiagame prípravkom na zemiaky, pridáme rozmixovanú kašu a uvaríme, za stáleho miešania, do zhustnutia. Omáčkou zalejeme uvarené cestoviny a premiešame.

Krok 5

Porcie posypeme petržlenovou vňaťou, polejeme olivovým olejom a posypeme parmezánom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 754
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

755

Podobné recepty:
  • Hydinová polievka na flámsky spôsob

    Hydinová polievka na flámsky spôsob

  • Parížsky teľací rezeň

    Parížsky teľací rezeň

  • Vajcia so sardelovou plnkou

    Vajcia so sardelovou plnkou