Cestoviny s baklažánovou omáčkou
2016-04-11- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Iné
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 60 min.
Popis
Cestoviny s baklažánovou omáčkou pre každého labužníka!
Ingrediencie
- 1 ks veľký baklažán
- olivový olej
- soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie
- 1 hlávka cesnaku
- 2 vetvička rozmarínu
- 3 ks červené papriky (kapie)
- 0,5 l kuracieho vývaru
- 1 konzerva celých paradajok
- bazalku
- oregano
- cestoviny
- petržlenovú vňať
- parmezán
Postup
Krok 1
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na polovice. Reznú plochu polejeme olivovým olejom, osolíme a posypeme čerstvo pomletým (rozdrveným) čiernym korením. Baklažán položíme naolejovanou plochou na plech.
Krok 2
Hlávku cesnaku prekrojíme naprieč strúčikom na polovice. Na dva kusy alobalu dáme nadrobno pokrájané lístky rozmarínu, polejeme ich olivovým olejom, pridáme soľ, čerstvo pomleté čierne korenie a na to položíme reznou plochou polovice hlávky cesnaku. Zabalíme do alobalu a položíme na plech k baklažánu. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečiem asi 30 minút.
Krok 3
Upečený baklažán a cesnak necháme vychladnúť. Dužinu baklažánu a vylúpnuté strúčiky cesnaku dáme do mixéru, pridáme opečené a ošúpané papriky a rozmixujeme na kašu.
Krok 4
Do hrnca dáme kurací vývar, paradajky z konzervy, posekané lístky bazalky, oregano, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie. Paradajky rozmiagame prípravkom na zemiaky, pridáme rozmixovanú kašu a uvaríme, za stáleho miešania, do zhustnutia. Omáčkou zalejeme uvarené cestoviny a premiešame.
Krok 5
Porcie posypeme petržlenovou vňaťou, polejeme olivovým olejom a posypeme parmezánom.