Tvarohovo hroznová torta
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Dezerty , Ovocné dezerty
Ingrediencie
- 4 vajcia, 2 lyžice hladkej múky, 50 g strúhaných mandlí, 4 lyžice cukru, 1 lyžicu masla, 1 lyžicu strúhanky, 200 g zomletého tvarohu, 1/2 pohára šľahačkovej smotany, 3 lyžice práškového cukru, 1 lyžičku želatíny, 1 lyžičku vanilkového cukru, 300 g hrozna (biele aj červené), pol pohára rozpusteného citrónového želé.
Postup
Krok 1
Žĺtky oddelíme od bielok a z cukrom rozotrieme na hustý krém. Z bielok ušľaháme tuhý sneh, pridáme do masy a zľahka vymiešame. Cesto preložíme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme 35 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Tvaroh rozotrieme s práškovým a vanilkovým cukrom. Smotanu ušľaháme a vymiešame do tvarohu. Želé namočíme vo dvoch lyžiciach vody, zahrejeme, rozpustíme a vymiešame s masou. Tvarohovú masu preložíme na cesto a povrch vyrovnáme. Hroznové bobule oddelíme od strapcov, umyjeme a prepolíme. Potom ich poukladáme na cesto a potrieme rozpusteným citrónovým želé a vložíme na jednu hodinu do chladničky.