Tvarohovo hroznová torta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 4 vajcia, 2 lyžice hladkej múky, 50 g strúhaných mandlí, 4 lyžice cukru, 1 lyžicu masla, 1 lyžicu strúhanky, 200 g zomletého tvarohu, 1/2 pohára šľahačkovej smotany, 3 lyžice práškového cukru, 1 lyžičku želatíny, 1 lyžičku vanilkového cukru, 300 g hrozna (biele aj červené), pol pohára rozpusteného citrónového želé.

Postup

Krok 1

Žĺtky oddelíme od bielok a z cukrom rozotrieme na hustý krém. Z bielok ušľaháme tuhý sneh, pridáme do masy a zľahka vymiešame. Cesto preložíme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme 35 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Tvaroh rozotrieme s práškovým a vanilkovým cukrom. Smotanu ušľaháme a vymiešame do tvarohu. Želé namočíme vo dvoch lyžiciach vody, zahrejeme, rozpustíme a vymiešame s masou. Tvarohovú masu preložíme na cesto a povrch vyrovnáme. Hroznové bobule oddelíme od strapcov, umyjeme a prepolíme. Potom ich poukladáme na cesto a potrieme rozpusteným citrónovým želé a vložíme na jednu hodinu do chladničky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 768
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

769

Podobné recepty:
  • Vyprážané hrušky s krémom

    Vyprážané hrušky s krémom

  • Cuketová domáca horčica

    Cuketová domáca horčica

  • Horúci vínny krém

    Horúci vínny krém

kuk