Držková polievka I
2016-06-01- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 180 min.
- Celkový čas : 250 min.
Popis
Držková polievka sa podáva s pečivom a môže nahradiť aj hlavné jedlo. Príprava držiek je zdĺhavá a precízna.
Ingrediencie
- 500 g držiek
- soľ
- 40 g masti
- 1 ks cibuľa
- 40 g hladkej múky
- 100 g koreňovej zeleniny
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžica oleja
- mleté čierne korenie
- 2 strúčik cesnaku
- majorán
Postup
Krok 1
Držky veľmi dôkladne umyjeme v niekoľkých vodách. Potom ich vytrieme soľou a znova dobre umyjeme. Prvý raz ich varíme 30 minút a vodu z prvého varenia vylejeme. Potom držky vložíme do čistej osolenej vody, uvedieme do varu a varíme 2 až 3 hodiny do mäkka. Na masti speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme múku, opražíme, zalejeme trochou vývaru z držiek, dobre premiešame a povaríme. Potom pridáme zvyšný vývar, uvarené pokrájané držky spolu s očistenou pokrájanou koreňovou zeleninou, mletú červenú papriku rozmiešanú v oleji, mleté čierne korenie a všetko spolu dovaríme.
Krok 2
Nakoniec polievku dochutíme rozotreným cesnakom a majoránom.