Jablkový krém s vanilkovou omáčkou
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Dezerty , Ovocné dezerty
Ingrediencie
- 5 jabĺk, 5 lyžíc cukru, 5 bielkov. Omáčka: 0,5 l mlieka, cukor, žĺtka, vanilkový cukor.
Postup
Krok 1
Ošúpané jablká bez jadrovníkov pokrájame na kúsky, podlejeme malým množstvom vody a podusíme do mäkka. Potom ich rozmiagame vidličkou a necháme vychladnúť. Z bielkov vyšľaháme sneh, po lyžiciach pridávame postupne cukor a hustý sneh vmiešame do jabĺk. Zarovnáme na sklenenú misu a podávame s omáčkou. Omáčka: v mlieku rozhabarkujeme žĺtka a cukor a ohrievame na miernom ohni pokým omáčka nezhustne (nesmie zovrieť!).