Plnené kuracie prsia na mangovo pomarančovej omáčke

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs, 250 g miešanej mrazenej zeleniny, 150 g syra s vnútornou plesňou, 1 mango, 2 pomaranče, 2 vajcia, maslo, 2 dl vody, 1 dl šľahačkovej smotany, hladkú múku, sójovú omáčku, čili omáčku, udusenú ryžu, provensálske bylinky, mleté biele korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Zeleninu osmažíme na masle, môžeme ochutiť zeleninovou koreniacou zmesou, alebo soľou, mletým bielym korením. Keď sa voda odparí, pridáme k zelenine nahrubo postrúhaný plesňový syr a premiešame. Z kuracích pŕs naklepeme väčšie pláty, okoreníme ich bielym korením. Na každý plát navrstvíme časť vychladnutej plnky, preložíme, okraje zaklepeme a spojíme špáradlami. Opražíme na veľmi horúcom oleji. Prikryjeme a ešte asi 2 až 3 minúty podusíme. Mango ošúpeme, odkôstkujeme a pokrájame na kocky a podusíme na masle. Počas dusenia podlejeme vodou. Pridáme pomarančovú šťavu, čili omáčku, sójovú omáčku, smotanu, omáčku, ktorá vznikla pri dusení mäsa a ponorným mixérom rozmixujeme. Zjemníme kúskom masla. Na masle pripravíme praženicu z dvoch vajec, pridáme udusenú ryžu, posypeme provensálskymi bylinami a premiešame. Ryžu podávame k plneným prsiam na mangovo pomarančovej omáčke.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 884
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

885

Podobné recepty:
  • Kapustné listy plnené mäsom

    Kapustné listy plnené mäsom

  • Rýchla príprava morského lososa

    Rýchla príprava morského lososa

  • Cestovinový šalát s hubami a pestom

    Cestovinový šalát s hubami a pestom

kuk