Plnené kuracie prsia na mangovo pomarančovej omáčke
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 500 g kuracích pŕs, 250 g miešanej mrazenej zeleniny, 150 g syra s vnútornou plesňou, 1 mango, 2 pomaranče, 2 vajcia, maslo, 2 dl vody, 1 dl šľahačkovej smotany, hladkú múku, sójovú omáčku, čili omáčku, udusenú ryžu, provensálske bylinky, mleté biele korenie, soľ.
Postup
Krok 1
Zeleninu osmažíme na masle, môžeme ochutiť zeleninovou koreniacou zmesou, alebo soľou, mletým bielym korením. Keď sa voda odparí, pridáme k zelenine nahrubo postrúhaný plesňový syr a premiešame. Z kuracích pŕs naklepeme väčšie pláty, okoreníme ich bielym korením. Na každý plát navrstvíme časť vychladnutej plnky, preložíme, okraje zaklepeme a spojíme špáradlami. Opražíme na veľmi horúcom oleji. Prikryjeme a ešte asi 2 až 3 minúty podusíme. Mango ošúpeme, odkôstkujeme a pokrájame na kocky a podusíme na masle. Počas dusenia podlejeme vodou. Pridáme pomarančovú šťavu, čili omáčku, sójovú omáčku, smotanu, omáčku, ktorá vznikla pri dusení mäsa a ponorným mixérom rozmixujeme. Zjemníme kúskom masla. Na masle pripravíme praženicu z dvoch vajec, pridáme udusenú ryžu, posypeme provensálskymi bylinami a premiešame. Ryžu podávame k plneným prsiam na mangovo pomarančovej omáčke.