Cestovinový šalát s hubami a pestom
2016-04-06- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Cestoviny
- Počet porcií : 3
- Čas varenia : 25 min.
- Celkový čas : 25 min.
Popis
Cestoviny s pestom z mozzarelly, paradajek a bazalky v spojení s hubami si získa každého milovníka jedla.
Ingrediencie
- 250 g cestovín
- soľ
- 250 g malých dubákov
- 1 ks cibuľa
- 8 lyžica olivového oleja
- 2 ks paradajky
- 150 g mozzarelly
- 50 g píniových jadierok
- 1 viazanička bazalky
- 2-3 strúčik cesnaku
- 1 lyžica hrubej soli
- 50 g parmezánu
- 1 lyžica balsamikového octu
- 1-2 lyžica vínneho octu
- čerstvo pomleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
Krok 2
Huby očistíme, cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. V panvici zahrejeme olivový olej a huby na ňom pri vysokej teplote osmažíme. Pridáme cibuľu, premiešame a ešte chvíľu smažíme. Necháme vychladnúť.
Krok 3
Paradajky ošúpeme, odstránime jadierka a dužinu pokrájame na kocky. Mozzarellu pokrájame na malé kocky. Píniové jadierka rozdrvíme v mažiari spolu s bazalkou, cesnakom, hrubou soľou, parmezánom, octom a koreníme. Takto pripravené pesto zmiešame s cestovinami, kockami mozzarelly a hubami.