Jahodové tiramisu
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 200 g cukru, 0,5 l šľahačkovej smotany, 500 g jemného tvarohu mascarpone, 1 vrecúško vanilkového cukru, 300 g jahôd, 7 lyžíc griodky, 32 piškót, 4 plátky želatíny.
Postup
Krok 1
Jahody pokrájané na plátky a piškóty pokvapkáme griodkou. Smotanu vyšľaháme s 20 g cukru a časťou vanilkového cukru. Zvyšok cukru, vanilkový cukor a mascarpone vymiešame. Želatínu pripravíme podľa návodu. Do smotany zamiešame časť plátkov jahôd a želatínu a spojíme s tvarohovým krémom. Formu vyložíme potravinovou fóliou. Na dno dáme plátky jahôd, na to krém, vrstvu piškót a opakujeme do spotrebovania surovín. Prekryjeme fóliou a necháme stuhnúť.