Zemiaková tortilla
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 2 veľké zemiaky, 1 cibuľu, 6 až 8 lyžíc olivového oleja, 8 vajec, 8 lyžíc mlieka, 8 lyžíc smotany, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu nadrobno posekáme. Vo vhodnej panvici s pokrievkou rozpálime olej. Pri strednej teplote necháme asi 10 minút opekať zemiaky, ktoré občas premiešame. Pridáme cibuľu a spolu opekáme ďalších 5 minút. Vajcia rozhabarkujeme s mliekom a smotanou, osolíme a okoreníme. Petržlenovú vňať posekáme a vmiešame do vajcovej zmesi. Zemiaky v panvici zalejeme vajcovou zmesou a počkáme pokým sa na slabej teplote nezrazí. Spodná vrstva musí byť pevná. Tortillu necháme skĺznuť z panvice na tanier, pomocou ďalšieho taniera ju obrátime a dáme do panvice, ale vrchnou stranou nadol. Panvicu zakryjeme a tortillu necháme dopiecť ešte asi 5 minút. Podávame ju horúcu, prípadne ju necháme vychladnúť, pokrájame a podávame ako jednohubky.