Zemiaková tortilla

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 2 veľké zemiaky, 1 cibuľu, 6 až 8 lyžíc olivového oleja, 8 vajec, 8 lyžíc mlieka, 8 lyžíc smotany, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu nadrobno posekáme. Vo vhodnej panvici s pokrievkou rozpálime olej. Pri strednej teplote necháme asi 10 minút opekať zemiaky, ktoré občas premiešame. Pridáme cibuľu a spolu opekáme ďalších 5 minút. Vajcia rozhabarkujeme s mliekom a smotanou, osolíme a okoreníme. Petržlenovú vňať posekáme a vmiešame do vajcovej zmesi. Zemiaky v panvici zalejeme vajcovou zmesou a počkáme pokým sa na slabej teplote nezrazí. Spodná vrstva musí byť pevná. Tortillu necháme skĺznuť z panvice na tanier, pomocou ďalšieho taniera ju obrátime a dáme do panvice, ale vrchnou stranou nadol. Panvicu zakryjeme a tortillu necháme dopiecť ešte asi 5 minút. Podávame ju horúcu, prípadne ju necháme vychladnúť, pokrájame a podávame ako jednohubky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1067
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1068

Podobné recepty:
  • Špenátový nákyp

    Špenátový nákyp

  • Sójová sekaná

    Sójová sekaná

  • Mexická fazuľa

    Mexická fazuľa

kuk