O špargli

2015-09-29
  • O špargli

Ingrediencie

  • Špargľa môže byť biela - je chuťovo najjemnejšia, lahodnejšia; zelená - má najvyšší podiel vitamínu C; fialová - s výraznejšou korenistou a horkastou chuťou. Sú však aj kombinácie, bielo-fialové a zeleno-fialové odrody.

Postup

Krok 1

Špargľa predstavuje zdroj veľmi cenných látok. Je veľmi dobre stráviteľná a na organizmus pôsobí regeneračne až liečivo. Pomáha udržiavať zdravý cievny systém a srdce, stimuluje krvotvorbu, zlepšuje zásobovanie mozgu a ďalších orgánov kyslíkom, podporuje činnosť čriev a prispieva k očiste od toxických látok. Obsahuje veľa vody, vlákninu, bielkoviny, málo tukov a sacharidov, veľké množstvo betakaroténu, vitamínu E a C, ako aj vitamíny skupiny B. Obsahuje aj veľa draslíka, zinku, fosforu, jódu, železa, vápnika, horčíka, mangánu, síry, medi, selénu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 888
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

889

Podobné recepty:
  • Rýchly korpus pre zákusok

    Rýchly korpus pre zákusok

  • Chrumkavá čalamáda

    Chrumkavá čalamáda

  • Slivkový lekvár II

    Slivkový lekvár II