O špargli
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Základné predpisy a informácie , Informácie
Ingrediencie
- Špargľa môže byť biela - je chuťovo najjemnejšia, lahodnejšia; zelená - má najvyšší podiel vitamínu C; fialová - s výraznejšou korenistou a horkastou chuťou. Sú však aj kombinácie, bielo-fialové a zeleno-fialové odrody.
Postup
Krok 1
Špargľa predstavuje zdroj veľmi cenných látok. Je veľmi dobre stráviteľná a na organizmus pôsobí regeneračne až liečivo. Pomáha udržiavať zdravý cievny systém a srdce, stimuluje krvotvorbu, zlepšuje zásobovanie mozgu a ďalších orgánov kyslíkom, podporuje činnosť čriev a prispieva k očiste od toxických látok. Obsahuje veľa vody, vlákninu, bielkoviny, málo tukov a sacharidov, veľké množstvo betakaroténu, vitamínu E a C, ako aj vitamíny skupiny B. Obsahuje aj veľa draslíka, zinku, fosforu, jódu, železa, vápnika, horčíka, mangánu, síry, medi, selénu.