Kokosová roláda

2016-06-06
  • Kokosová roláda

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • štipku soli
  • 125 g práškového cukru
  • 50 g polohrubej múky
  • 25 g pudingového prášku (Zlatý klas)
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 1 konzervu ananásového kompótu
  • 500 g tvarohu
  • 5 lyžíc kokosového likéru
  • 2 dl šľahačkovej smotany
  • 100 g strúhaného kokosu
  • kandizované ovocie na ozdobenie
  • strúhaný kokos na ozdobenie.

Postup

Krok 1

Kompót scedíme, necháme odkvapkať a ananás pokrájame na malé kúsky. Bielky vyšľaháme s dvomi lyžicami studenej vody na tuhý sneh. Počas šľahania pridáme štipku soli a 75 g práškového cukru. Zľahka, postupne, primiešame žĺtky a múku rozmiešanú s pudingovým práškom a práškom do pečiva. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlatý papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10 až 12 minút. Po upečení vyklopíme a odstránime papier. Tvaroh vymiešame s likérom a s 50 g práškového cukru. Primiešame vyšľahanú smotanu. Z plnky oddelíme asi jednu tretinu a odložíme. Do zostávajúcich dvoch tretín primiešame nadrobno pokrájaný ananás, strúhaný kokos a natrieme na upečené cesto. Zvinieme do rolády. Povrch potrieme odloženou tretinou plnky a odložíme do chladničky. Vychladenú roládu posypeme strúhaným kokosom a ozdobíme kandizovaným ovocím.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1818
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1819

Podobné recepty:
  • Tisíckrát dobrá torta

    Tisíckrát dobrá torta

  • Kávové zrná II

    Kávové zrná II

  • Šťavnatá jablková bábovka

    Šťavnatá jablková bábovka

kuk