Roláda z čínskej kapusty

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 čínsku kapustu, 100 g orechov, 100 g tvrdého syra, 300 g kuracích pŕs, 2 vajcia, soľ, mleté biele korenie, postrúhaný muškátový oriešok, 8 paradajok, 1 pór, 2,5 dl šľahačkovej smotany, 4 strúčiky cesnaku, bazalku, olivový olej.

Postup

Krok 1

Kapustu rozoberieme na listy. Z väčších listov zrežeme hrubšie časti a naklepeme ich, aby zmäkli. Listy poukladáme vedľa seba tak, aby sa prekrývali, čim nám vznikne veľký plát kapusty. Plát kapusty osolíme. Orechy posekáme. Mäso pokrájame na veľmi tenké plátky, prípadne ich naklepeme. Na kapustné listy poukladáme plátky mäsa. Mäso osolíme, okoreníme a posypme orechmi. Kladivkom orechy zaklepeme do mäsa. Do stredu plátu poukladáme na kolieska pokrájané, natvrdo uvarené, vajcia. Všetko posypme strúhaným syrom. Zľahka posypme postrúhaným muškátovým orieškom. Plát opatrne zvinieme do rolády. Roládu môžeme spevniť motúzikom. Roládu vložíme do vymasteného pekáča, polejeme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Paradajky ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Pór pokrájame na malé štvorčeky. Na rezančeky pokrájame zvyšné listy čínskej kapusty, cesnak pokrájame nadrobno. Do kastrólika dáme olivový olej, ktorý zahrejeme a pridáme pokrájaný pór. Osmažíme, pridáme kapustu, paradajky, cesnak, bazalku a krátko podusíme. Zalejeme šľahačkovou smotanou, ochutíme soľou a mletým bielym korením. Krátko povaríme a zmesou zalejeme roládu v rúre. Pečieme ešte asi 10 minút. Celkový čas pečenia by nemal presiahnuť 25 až 30 minút. Podávame s novými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 884
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

885

Podobné recepty:
  • Studený mliečny koktail

    Studený mliečny koktail

  • Cestoviny a ragú s čerstvej klobásy

    Cestoviny a ragú s čerstvej klobásy

  • Tvarohová nepečená letná torta

    Tvarohová nepečená letná torta

kuk