Uzbecký lagman

2016-05-30
  • Uzbecký lagman

Ingrediencie

  • 300 g jahňacie mäsa
  • 2 cibule
  • 2 červené papriky
  • 1 mrkvu
  • 200 g zelenej fazuľky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • vetvičku kôpru
  • vetvičku bazalky
  • vetvičku koriandru
  • 4 oleja
  • menší kúsok baranieho loju
  • 2 zemiaky
  • lyžičku rasce
  • lyžičku zrniek koriandru
  • 4 paradajky
  • 1/2 zelenej (čínskej) reďkovky (môže byť aj červená
  • alebo biela reďkev)
  • menší kúsok okrúhlice.

Postup

Krok 1

Do horúceho oleja dáme pokrájaný baraní loj (pre vôňu). Opražený loj odstránime. Pridáme na kocky pokrájané mäso a keď zbelie, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a premiešame. Keď sa cibuľa sfarbí do svetlo hneda pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, papriku, reďkovku a okrúhlicu. Miešame a smažíme dovtedy, až sa začne oddeľovať tuk. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, na kocky pokrájané ošúpané paradajky a pokrájanú zelenú fazuľku. Premiešame. Rascu a semienka koriandru rozdrvíme v mažiari a pridáme do jedla. Premiešame a podlejem menším množstvom vriacej vody. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, privedieme do varu. Ak vznikne na povrchu pena, tú odstránime. Pridáme vetvičku koriandru, bazalku, soľ. Zoslabíme oheň, prikryjeme a dusíme až je mäso mäkké (približne hodinu). Podľa potreby podlievame vriacou vodou. Po dovarení odstránime z jedla vetvičku koriandru a bazalky. Podávame s cestovinou. Porciu lagmanu dáme na cestoviny v tanieri a posypeme nadrobno pokrájaným kôprom, prípadne inou zelenou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 754
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

755

Podobné recepty:
  • Baraní perkelt

    Baraní perkelt

  • Smotanové rezance zo sviečkovej

    Smotanové rezance zo sviečkovej

  • Jahňacie rezne so syrom

    Jahňacie rezne so syrom