Plnené guľky so zemiakovým šalátom
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Bravčové mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 400 g mletého bravčového mäsa, 1 paradajkový pretlak, 150 g mozzarelly, 600 g zemiakov uvarených v šupke, 1 biely jogurt, 1 kyslú smotanu, 4 paradajky, 6 vajec, 1 konzervu kukurice, 1 cibuľu, 2 lyžice horčice, 6 strúčikov cesnaku, bazalku, majorán, mleté biele korenie, soľ.
Postup
Krok 1
K mäsu pridáme prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak, soľ, mleté biele korenie, majorán, horčicu, 2 vajcia. Vymiešame. Ak je zmes s riedka, zahustíme ju strúhankou. Mozzarellu pokrájame na kocky (asi 1,5 x 1,5 cm) a zabalíme ich do mäsovej zmesi. Guľky vypražíme v horúcom oleji (najlepšie vo fritéze). 4 vajcia uvaríme na tvrdo, Cibuľu pokrájame na mesiačiky. Ošúpané vajcia pokrájame na plátky. Zemiaky a cibuľu zmiešame, pridáme kukuricu bez nálevu. Smotanu, jogurt, horčicu, pokrájanú bazalku, soľ a mleté biele korenie metličkou zmiešame a nalejeme na zemiaky. Premiešame a necháme asi 30 minút odstáť. Porcie šalátu ozdobíme kolieskami paradajok a vajca. Okolo šalátu poukladáme vypražené plnené guľky.