Bulharská sarma
2016-03-14- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Mleté mäso
Popis
Bulharská sarma je delikatesné jedlo podobné našej plnenej kapuste.
Ingrediencie
- 500 g mletého mäsa
- 400 g ryže
- 40 g masla
- 40 g oleja
- 1 dl kyslej kapusty
- 6 lístky kapusty
- 500 g kyslej kapusty
- 1 ks malý paradajkový pretlak
- soľ
Postup
Krok 1
Ryžu zalejeme 3 dl vody a varíme asi 5 minút. Do vychladnutej ryže zamiešame mäso, pokrájanú cibuľu, soľ, korenie.
Krok 2
Listy sparíme horúcou vodou a naplníme zmesou. Zvinieme. Do kastróla dáme polovicu kyslej kapusty, potom poukladáme závitky a prikryjeme kapustou.
Krok 3
Na masle osmažíme pretlak, zalejeme smotanou, nalejeme na kapustu a uvaríme do mäkka.