Bulharská sarma

2016-03-14

Popis

Bulharská sarma je delikatesné jedlo podobné našej plnenej kapuste.

Ingrediencie

  • 500 g mletého mäsa
  • 400 g ryže
  • 40 g masla
  • 40 g oleja
  • 1 dl kyslej kapusty
  • 6 lístky kapusty
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 ks malý paradajkový pretlak
  • soľ

Postup

Krok 1

Ryžu zalejeme 3 dl vody a varíme asi 5 minút. Do vychladnutej ryže zamiešame mäso, pokrájanú cibuľu, soľ, korenie.

Krok 2

Listy sparíme horúcou vodou a naplníme zmesou. Zvinieme. Do kastróla dáme polovicu kyslej kapusty, potom poukladáme závitky a prikryjeme kapustou.

Krok 3

Na masle osmažíme pretlak, zalejeme smotanou, nalejeme na kapustu a uvaríme do mäkka.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3087
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3088

Podobné recepty:
  • Rezne v kapuste

    Rezne v kapuste

  • Rómsky mäsovo tekvicový guláš

    Rómsky mäsovo tekvicový guláš

  • Tofu mletý rezeň

    Tofu mletý rezeň

kuk