Nepravé gemerské guľky
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Studená kuchyňa, údeniny , Mäkké salámy , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom
Ingrediencie
- 6 veľkých zemiakov, 6 rožkov, 350 g kabanosu, 2 vajcia, zeleninovú koreniacu zmes, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 1 cibuľu, 3 strúčky cesnaku, 1kg kyslej kapusty.
Postup
Krok 1
Kabanos, rohlíky porežeme na drobné kocky, zmiešame s na drobno pokrájanou cibuľou, postrúhanými zemiakmi, s prelisovaným cesnakom. Pridáme vajcia, dochutíme a vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v hladkej múke. Kyslú kapustu uvaríme do mäkka, ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou, prípadne korením a vložíme do nej guľky. Iný spôsob - do vriacej lyžicou octu okyslenej a škrobovou múčkou zahustenej vody dáme variť guľky. Po 20. minútach (guľky vyplávajú na povrch), guľky vyberieme a pripravíme bielu polievku pridaním smotany a bobkového listu. Guľky môžeme podávať posypané na drobno posekanou a opraženou cibuľou (na masle, alebo na slanine, či oleji).