Milánske plnené papriky

2015-09-29
  • Milánske plnené papriky

Ingrediencie

  • 5 veľkých, zelených paprík, 2 cibule, olivový olej, 200 g bravčového karé alebo stehna, 100 g mozzarelly, 8 paradajok, 1 až 2 strúčiky cesnaku, 100 g tvrdého syra, soľ, oregano, tymián, zeleninovú koreniacu zmes, kečup.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na malé kocky. Na panvici zohrejeme olivový olej a osmažíme na ňom do zlatista, nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme mäso, nadrobno pokrájaný cesnak, oregano. Po chvíli pridáme na malé kocky pokrájané 4 paradajky a všetko spolu podusíme. Zmes môžeme ochutiť aj zeleninovou koreniacou zmesou. Ak je zmes riedka, môžeme ju zahustiť pridaním primeraného množstva kečupu. Mozzarellu pokrájame na malé kocky, pridáme k zmesi, premiešame a odstavíme. 4 papriky pozdĺžne prekrojíme na polovice, vyberieme z nich jadrovníky, ale tak, aby z papriky nevytiekla plnka. Zostávajúce 4 paradajky pokrájame na malé kocky a jednu papriku pokrájame na rezance. Pekáč vymastíme a rovnomerne v ňom rozložíme pokrájané paradajky a papriku. Na to poukladáme polovice paprík, ktoré sme naplnili pripravenou udusenou mäsovo syrovo zeleninovou zmesou. Zľahka dochutíme tymiánom a oreganom. Každú naplnenú papriku posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť. Zapekáme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 20 minút. Ako prílohu môžeme podávať zemiaky, ktoré pokrájame a poukladáme okolo paprík a potom zapečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1577
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1578

Podobné recepty:
  • Kurča s olivami a paprikou

    Kurča s olivami a paprikou

  • Bombový šalát z reďkoviek

    Bombový šalát z reďkoviek

  • Srnčie ragú

    Srnčie ragú

kuk