Najchutnejší guláš z Viedne

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho mäsa na guláš (menej mastné mäso), 2 väčšie cibule, 250 g zemiakov, 1,5 dl rozmixovaného leča, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, zeleninovú koreniacu zmes, soľ, rascu, 4 až 6 kociek gulášového korenia, 2 až 3 strúčiky pretlačeného cesnaku.

Postup

Krok 1

V hrnci opražíme na oleji očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme umyté a osušené mäso, pokrájané na kocky, veľa mletej červenej papriky, krátko ju opražíme, soľ, rozmixované lečo a zopár zemiakov nadrobno posekaných, aby sa počas varenia rozvarili. Zalejeme vodou a varíme pokým sa mäso neuvarí takmer do mäkka. Vody pridáme len toľko, aby guláš nebol veľmi riedky. Pri konci varenia môžeme vodu podľa potreby pridať. Keď je mäso už takmer mäkké, pridáme ostatné zemiaky, rascu, mleté čierne korenie, zeleninovú koreniacu zmes, gulášové kocky a úplne na konci, keď sú už zemiaky i mäso mäkké, pridáme pretlačený cesnak, ktorý už nevaríme. Zo všetkých korenín pridávame podľa potreby aj viac, aby sme guláš správne dochutili. Podávame horúci s čiernym chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 969
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

970

Podobné recepty:
  • Roštenka s ananásom a šampiňónmi

    Roštenka s ananásom a šampiňónmi

  • Slovenská roštenka

    Slovenská roštenka

  • Poľovnícka pečeň

    Poľovnícka pečeň

kuk