Volské oká s mäsom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso , Hovädzie mäso
Ingrediencie
- 40 g masti, 30 g cibule, 200 g mäsa, 4 vajcia, soľ, čierne korenie.
Postup
Krok 1
Na horúcej masti do ružova upražíme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme na drobné kocky pokrájané varené, pečené alebo dusené mäso (teľacie, bravčové, hovädzie, z hydiny a pod. ), rovnomerne rozložíme po panvici, pozorne naň rozbijeme vajcia, osolíme a žĺtky trochu posypeme mletým čiernym korením. Prikryjeme pokrievkou a na okraji sporáka necháme tak dlho, až sa bielok zrazí, pričom žĺtok musí zostať polomäkký. Podávame so zemiakmi a akýmkoľvek šalátom.