Šalát z hovädzieho mäsa I
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Výdatné šaláty
Ingrediencie
- 250 g uvareného hovädzieho mäsa, 4 stredne veľké zemiaky, 2 mrkvy, 50 g sterilizovaného hrášku, 2 stredne veľké sterilizované uhorky, soľ, 2 vajcia uvarené na tvrdo, majonéza, šalátové listy.
Postup
Krok 1
Uvarené mäso pokrájame na kocky. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na menšie kocky. Očistenú mrkvu uvaríme, pokrájame a zľahka premiešame spolu s mäsom, so zemiakmi, sterilizovaným hráškom a s pokrájanými sterilizovanými uhorkami. Osolíme, pridáme uvarené vajcia pokrájané nadrobno (polovicu vajca môžeme nechať na ozdobenej, majonézu a zľahka premiešame. Podávame na čerstvých šalátových listoch. Podľa chuti môžeme šalát okoreniť mletým čiernym korením alebo oreganom.